Huibert Brak

Datum aangemaakt of bijgewerkt: 26 september 2023

Jeugdouderling

Over mij
Op 13 april 1993 ben ik geboren op de Hoofdweg in Zegveld, waar ik momenteel nog woonachtig ben. Ik ben werkzaam bij Van Ree Accountants als beginnend assistent accountant en volg daarnaast nog een studie voor het behalen van mijn AA-titel. Inmiddels heeft Van Ree Accountants 6 vestigingen verspreid door Nederland, waarbij mijn uitvalbasis vestiging Doorn is. Een statig/authentiek kantoor aan de rand van het bos, waar we in de pauze met collega’s graag te vinden zijn voor een wandeling. Van Ree Accountants streeft de Christelijke identiteit na, kent een informele werksfeer en er heerst een zogezegd ‘jasje-dasje cultuur’. Naast de zondag zal je mij doordeweeks dus ook regelmatig in pak langs zien gaan.

Uit mijn werk gekomen verruil ik mijn pak, graag voor een wat sportiever outfit om een balletje te trappen, een rondje te fietsen of hard te lopen. Verder onderneem ik graag wat met de jongeren uit de gemeente. Tot aan mijn roeping als ‘jeugdouderling’ heb ik een aantal jaren bestuurswerk mogen verrichten bij de jeugdvereniging, waarvan 2 jaar als voorzitter. Dit heb ik met veel plezier mogen doen.

Ik ben mij er van bewust dat het ambt van ‘jeugdouderling’ een grote verantwoordelijkheid vraagt, zeker voor een vrij jong persoon als ik. Ik kreeg in de bevestigingsdienst een bemoedigende tekst uit Jesaja 41 vers 13 mee: ‘Want ik ben de Heere, uw God, Die uw rechterhand vastgrijpt en tegen u zegt: Weest niet bevreesd, ik help u’. Hier mocht ik tijdens mijn periode als voorzitter regelmatig bij bepaald worden en zal ik komende tijd bij de invulling van mijn ambt ook weer op terug mogen vallen. In Psalm 32 vers 8 staat: ‘Ik onderwijs u en leer u de weg die u moet gaan; ik geeft raad, Mijn oog is op u’. Mijn verlangen en gebed is om vertrouwend op deze belofte er te zijn voor onze kinderen, tieners en jongeren uit de gemeente.

huibert.brak@hervormdzegveld.nl

Dagelijks Woord

Appostel

In onze gemeente gebruiken wij de appostel app. Met deze app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente. We willen via de appostel app informatie, zoals het dienstenrooster en de kerkbode, digitaal aanbieden. Daarnaast is het ook mogelijk om via de app collectes of giften over te maken en collectemunten te bestellen.

Meer over Appostel